Auton kojetaulu, jossa kello vasemmalla, nopeusmittari oikealla ja Start-Stop-merkki keskellä

Start-Stop-järjestelmän periaate

Start-Stop-järjestelmät sammuttavat ja käynnistävät uudestaan moottorin automaattisesti ja vähentävät näin joutokäynnin määrää, polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Enemmistö ajoneuvovalmistajista valitsee VARTA®-akut Start-Stop-ajoneuvojensa ensiasennukseen tehtaalla

Akku on auton sydän. Siitä saadaan virtaa kaikkeen: sytytykseen, jatkuvasti käytössä oleviin sähköjärjestelmiin ja viihdelaitteisiin. Akku huolehtii ajoneuvon sähkölaitteiden jatkuvasta virransaannista Start-Stop-järjestelmän pysäyttäessä ja käynnistäessä moottoria. Näillä akuilla on paljon muutakin tehtävää kuin pelkästään auton käynnistäminen. Siksi AKKU on ajoneuvosi SYDÄN.

Nykyään useimmissa uusissa autoissa on Start-Stop-järjestelmä, joten olemme kehittäneet Start-Stop-tekniikkaa silmällä pitäen kaksi VARTA®-akkusarjaa. VARTA® Silver Dynamic, jonka AGM-tekniikka on suunniteltu edistyksellisiin, jarrutusenergian talteenottaviin Start-Stop-ajoneuvoihin, ja Blue Dynamic, jonka EFB tekniikka on suunniteltu perustason Start-Stop-ajoneuvoihin.

Ajo ja kiihdytys

Edistynyt energianhallintajärjestelmä kytkee laturin pois kiihdytettäessä ja normaalin ajon aikana. Näin moottorin voima ohjautuu enemmän pyöriin. Laturi käynnistyy vasta sitten uudelleen, kun akun jännite laskee tietyn rajan alapuolelle.

Akkuun kohdistuvat vaatimukset:

Akkua puretaan ja varataan jatkuvasti, ja sen on yksin huolehdittava ajoneuvon sähkölaitteiden virransaannista.

Jarrutus

Jarrutusenergian talteenotto tarkoittaa, että jarrutuksen yhteydessä syntyvä liike-energia muutetaan sähköenergiaksi, joka taas varastoidaan akkuun.

Akkuun kohdistuvat vaatimukset:


Akulla täytyy olla erittäin hyvä varauksen vastaanottokyky ja riittävästi kapasiteettia lisäenergian varastointia varten. Akun on toimittava moitteettomasti myös alhaisessa varaustilassa.

Pysähdys ja moottori sammuu

Kun ajoneuvo pysähtyy, Start-Stop-järjestelmä sammuttaa moottorin.

Akkuun kohdistuvat vaatimukset:


Myös alhaisessa varaustilassa akun on luovutettava tarpeeksi virtaa, jotta käynnistysmoottori pystyy käynnistämään auton moottorin uudelleen.

VARTA®-akkuhaku


Oletko ammattilainen? Käytä edistynyttä hakutoimintoamme VARTA Partner Portal.

VARTA®-jälleenmyyjähaku

Etsi muita jälleenmyyjiä