Henkilöautojen akut

Miten löydän autooni oikean akun?

On olemassa monta oleellista tekijää oikean akun löytämiseksi autoosi. Onko autosi varustettu Start-Stop-järjestelmällä vai ei? Onko kyseessä sähköajoneuvo vai perinteinen auto? Jos et ole varma, tarkasta autosi käsikirjasta tai keskustele autonasentajasi kanssa määrittääksesi alkuperäisen laitteistonvalmistajan suositukset. Jos haluat lukea lisää, napsauta tästä.

Car_Road_Wheelx725x400.jpg

Akut sähkömoottorilla varustetuille autoille

Kaikki autot tarvitsevat 12 V:n akun. Kyllä, myös sähkömoottorilla varustetut autot. Lukitusjärjestelmän kaltaiset toiminnot toimivat ainoastaan matalajännitteisellä akulla. Mutta siinä ei ole kaikki. Jos korkeajänniteakku lakkaa toimimasta, 12 V:n akku antaa virtaa tärkeille turvatoiminnoille, kuten ohjaustehostimelle, jarrun tehostimelle ja ABS:lle. Tähän tärkeään tehtävään VARTA tarjoaa Silver Dynamic AGM -akun – luotettavan virtalähteen, joka sopii kaikkiin sähköajoneuvojen tarpeisiin.

Lisää sähköajoneuvojen akuista
Das Armaturenbrett eines Autos mit der Uhr auf der linken Seite, dem Tachometer auf der rechten Seite und einem Start-Stopp-Symbol in der Mitte

Akut Start-Stop-autoihin

Start-Stop-järjestelmä auttaa säästämään polttoainetta, sillä se sammuttaa moottorin automaattisesti aina, kun auto pysähtyy. Akulle järjestelmä asettaa kuitenkin lisävaatimuksia. Silver Dynamic AGM ja Blue Dynamic EFB ovat akkuja, jotka VARTA® on kehittänyt erityisesti Start-Stop-autojen tarpeisiin.

Lue lisää Start-Stop-akuista

Application_1_automotive_725x400.jpg

Akut perinteisiin ja vanhempiin autoihin

Nesteakku on tavallisin lyijyakkutyyppi ja yleisesti käytössä ajoneuvoteollisuudessa. VARTA®:n valmistamat henkilöautojen akut täyttävät asiakkaiden vaatimukset kaikkialla maailmassa.

Lue lisää perinteisistä akuista

VARTA®-akkuhaku


Oletko ammattilainen? Käytä edistynyttä hakutoimintoamme VARTA Partner Portal.

VARTA®-jälleenmyyjähaku

Etsi muita jälleenmyyjiä