Näin akku toimi Akku purkautunut Akun valinta Akun rakenne Turvallisuus ja akun käsittely Syklikestävyydet vertailussa VARTA® Powersports AGM -akkujen asennus ja täyttö Akkutermejä, määritelmiä ja sanasto
← Perustietoa akuista

Akku purkautunut

Kun akku ei pysty käynnistämään autoa, sitä luullaan vialliseksi, vaikka akku ei teknisesti ottaen olekaan viallinen vaan ainostaan alhaisessa varaustilassa. Kun akku on purkautunut sen takia että valot ovat jääneet autossa päälle tai jos laturi on rikki, akku voidaan kuitenkin varata uudelleen täyteen tehoonsa. Elinkaarensa lopussa akkua ei kuitenkaan enää voi varata käyttökelpoiselle tasolle. Silloin se todella on viallinen ja pitää vaihtaa.

Jos akku on purkautunut, mutta ei ole viallinen, voit käynnistää auton käynnistysapukaapeleiden ja toisen, täyteen varatun akun avulla. 30 minuutin ajon jälkeen laturi on varannut akkua jälleen riittävästi (kesällä). Siinä tapauksessa, että laturi tai jokin autosi sähköjärjestelmän muista osista on viallinen, akku ei kuitenkaan varaudu eikä sitä voi myöskään varata korjaamossa eikä huoltoasemalla. Jos akkusi siis on usein tyhjä, tarkistuta sähköjärjestelmän toiminta ennen kuin vaihdat akun. Huonon akun sijasta saattaa osoittautua, että vika on sähköjärjestelmässä. Jos jokin sähköjärjestelmän osista on viallinen, se kuluttaa myös uuden akun nopeasti huonoon kuntoon ja tilanne uusiutuu kerta toisensa jälkeen.