Vanhempi mies mustavalkoisessa valokuvassa

VARTA® brand history (1887-1909)

Nykypäivän VARTA®-akuilla on yli sadan vuoden historia edistyksellisen tekniikan, tehokkaan suorituskyvyn ja poikkeuksellisen palvelun tuottamisesta ympäri maailmaa.

1887: Adolf Müller luo pohjan VARTA®n menestykselle

1880-luku on keksintöjen aikaa. Polttomoottorit, röntgensäteet ja sähkövalot mullistavat jokapäiväisen elämän. Silloin myös Adolf Müller luo pohjan VARTA®n tulevaisuudelle perustamalla Saksan Hageniin yrityksen nimeltä Büsche & Müller.

1890: AEG ja Siemens investoijina

Kun AEG ja Siemens päättävät alkaa valmistaa akkumulaattoreita (akkujen keskeisiä komponentteja), he sijoittavat yritykseen Büsche & Müller, VARTA®n edeltäjään. Yhteisyritys saa nimen Accumulatorenfabrik AG (lyhyesti AFA).

1893: VARTA®-akut Saksan ensimmäisten sähköautojen energianlähteenä

"Baker Runabout", ensimmäinen Thomas Edisonin ostama ja ajama auto, on ensimmäinen amerikkalainen sähköauto, jonka Adolf Müller toi Saksan markkinoille. Sen energianlähteenä ovat tietenkin VARTA®n edeltäjän, AFA:n akut.

1904: Tuotemerkki VARTA® syntyy

AFA:n tytäryhtiö VARTA® perustetaan alunperin valmistamaan pieniä, kannettavia lyijyakkuja, joita käytetään moottorin käynnistykseen. Moottorin veivauskampi saa jäädä historiaan. Nimi VARTA® on lyhenne saksan kielen sanoista Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren eli "Kannettavien Akkumulaattorien Myynti, Varaaminen ja Korjaus".

1905: Öinen ajoturvallisuus kasvaa

Autoilijat ovat yhä useammin liikkeellä myös pimeällä, joten VARTA® kehittää kaikkien aikojen ensimmäiset ajovaloille tarkoitetut akut.

VARTA®-akkuhaku


Oletko ammattilainen? Käytä edistynyttä hakutoimintoamme VARTA Partner Portal.

VARTA®-jälleenmyyjähaku

Etsi muita jälleenmyyjiä